Farkı Şahane Taze Kaşar Peyniri
Farkı Şahane Taze Kaşar Peyniri

Farkı Şahane Taze Kaşar Peyniri

Fiyat : ₺300,00
KDV Dahil : ₺300,00
₺300,00 `den başlayan taksitlerle
Taze Kaşar
Süt, içindeki değerli gazları koruyabilmek amacıyla sağımdan en çok bir saat sonra mandıraya getirilip, peynir yapım işi başlatılır. Bölgemizin sütü sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere süt toplanır. Süt bu şekilde taze bir şekilde işleme konur. Süt özelliğini kaybetmeden 35 derecede pastörize edilen tanklara alınır. Pastörize işlemi tamamlandıktan sonra mayalama işleminin ardından teleme haline gelen peyniri dinlenmesi için başka bir bölüme alınır. Burada bir gün dinlenen ve acı suyundan arınan teleme peyniri daha sonra doğrama makinesinden geçirilir. Doğrama makinesinde bu işlem üç kez tekrarlanır. Bu işlemin amacı; teleme halindeki peynirin gözeneklerinde kalan acı suyun tamamen yok edilmesini sağlamaktır. Bu işlem bittikten sonra tuzlanarak buharlı kazanda 72 derece sıcaklıkta bu peyniri pişirilir. Berrak bir görünüm alıncaya kadar 10 dakika pişen peyniri çıkartılır ve kalıplanır. Kalıplarda 1 gün kalan peynir kaşar olarak mahzende 20 gün dinlendirilir. 20 günün ardından meşhur Farkı Şahane Taze Kaşar Peyniri sofralarımızı süslemeye hazırdır.
Etiketler
Taze kaşar,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR