-
×
Organik yeşil zeytinlerin, dalından koparıldığı andan itibaren, zeytinyağı çıkartılıncaya kadar geçen süre max. 4 saat olduğundan dolayı bu organik zeytinyağı bol miktarda ve 100g'da 2,30g Antioksidan içermektedir. (4 Saat Organik Zeytinyağı Analizi -TÜBİTAK verileridir) Zeytinlerin en olgun dönemin de zeytin dalından el ile özenle hasat edilmiştir. Zeytin dalından hasat edildiği andan 4 saat içinde yağın elde edilmesinden dolayı oksidasyona uğramadığı için çok düşük asitlidir. Düşük asitli, içerisinde zeytinin özünün tamamı bulunduğu zamanla ambalajın dibinde bir miktar tortunun biriktiği, fenolik maddeler içeren yeşil renkli sağlık iksiridir...
Zeytin yağı sadece yemeklere lezzet vermekle kalmadığı gibi içerdiği A, E, D, K vitaminleri sayesinde hücrelerin yenilenmesinde doku ve organların yaşlanmasını geciktirmektede etkilidir. Cildi besler, saçları korur. İçerdiği linoleik (Omega6) asit sayesinde zeytinyağı diğer yağların aksine kandaki kolesterol oranını yükseltmemekte, tam tersine kontrol altında tutmaktadır. Zeytinyağının en önemli özelliklerinden biride kalp ve damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisidir. Zayıflama diyetlerinde zeytinyağını öğünlerden çıkartmak son derece sakıncalıdır. Yine zeytinyağının bağırsak, idrar yolları, safra kesesi gastritin giderilmesinde de etkin olarak kullanılabilir. Bir çorba kaşığı zeytinyağı 14 gr, 125 kalori içerir. Akdeniz ülkelerinde yaşayanların kalp krizi riskinin diğer ülkelere göre daha az olduğu görülmüştür.
*Konsipasyonda etkilidir.
*İlhan Sarı Organik Fonksiyonel zeytinyağı içerikli ürün A,E,D ve K vitaminleri deposudur. Özellikle E vitamini çok yüksek oranda vardır. Bu nedenle hücre yenilenmesini sağlar ve organların yaşlanmasını geciktirir.
*Zeytinyağı hasar gören beyin hücrelerini temizler.
*ABD de Alzeimer a karşı savaşta zeytinyağı önemli bir takviye olarak kullanılmış ve fareler ile yapılan deneylerde olumlu sonuçlar alınmıştır.
*Beyni koruma özelliğinin idamesi için düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir.
*Düzenli zeytinyağı kullanımı hafıza kaybını engeller.
*Safra kesesi rahatsızlıklarında kullanılır. Safra kesesinin çamurlanmış halini 1 ay düzenli kullanmayla temizler.Safra taşı riskini azaltır.
*Zeytinyağı ile gargara yapmak dişleri beyazlatır.
*Tırnakların güçlenmesini sağlar.
*Osteoporoz etkilerini geciktirir.
*Çatlak dudaklar için rahatlıkla kullanılabilir.
*Prostat kanserinde kanserli hücrenin oluşumunu engellemede yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
*Zeytinyağımız içerisindeki selenyum sayesinde kalp damar rahatsızlıklarında etkilidir.Damar sertliği ve kalp krizi riskini azaltır. Ritim bozukluğunu engeller.
* Menopoz döneminde ostronlar sayesinde ostrojen hormonları takviyesi olarak kullanılabilir.
*Ağrı kesici özelliği vardır.
*Arı ve sivrisinek sokmalarına karşı zeytinyağı uygulaması yapılabilir.
*FDA günde 2 çorba kaşığı zeytinyağı içmenin kalp rahatsızlığı riskini azalttığını ifade etmiştir.
Zeytinyağı tüketimi HDL yükseltir LDL azaltır.
*Zeytinyağı karaciğer rahatsızlıklarında aç karna uygulanabilir.