-
×
-Fosfor deposudur: Yeşil küflü peynir çok iyi bir fosfor deposudur. Fosfor kemiklerin daha sağlıklı olması ve dişler için çok önemlidir. Fosfor eksikliği, raşitizm gibi kemikle ilgili sorunlara yol açabilir. Kemik ve diş sağlığının yanı sıra, fosfor vücutta birçok hayati işlevi de yerine getirir.
-Osteoporoz oluşumunu engeller: Osteoporoz, kadınlarda erkeklerden daha yaygındır. Mavi küflü peynir, kemik sağlığı için önemli olan çok iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Yaklaşık 30 gr peynir, 150 mg kalsiyum içerir. Bu yüzden, mavi peynir tüketimi kemiklerinizi sağlıklı kılar ve osteoporoz gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
-Hafızayı güçlendirir: İçerisinde bulunan besinler hafızayı güçlendirmeye ve hafıza problemleriyle mücadele etmeye yardımcı olur. Mavi küflü peynir tüketimi, beyin hücresi işlevini artırır. Bu yüzden hafızasını geliştirmek için çocuklarınızın diyetine mavi peynir eklemeye başlayın!
-Süt proteini içerir: Mavi küflü peynir süt proteini içerir, bu nedenle doğrudan laktoz intoleransı nedeniyle süt içemeyenler gerekli proteini elde etmek için mavi peynir tüketebilirler.
-Antienflamatuvardır: Enflamasyon bugün büyük bir sorundur ve göz ardı edilirse ciddi ve hatta ölümcül olabilir. Mavi peynir, antienflamatuvar özelliklere sahiptir. Böylece vücudumuzdaki çeşitli inflamatuvar problemlerle mücadeleye yardımcı olur.
-Diş sağlığını destekler: Diş dostudur. İyi miktarda kalsiyum içerdiğinden, diş sağlığını destekler. Mavi küflü peynir tüketimi, plak ve diş çürümelerinin önlenmesine yardımcı olur.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir: Çalışmalar, mavi küflü peynir tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini göstermiştir. A vitamini, D vitamini, potasyum, sodyum ve çinko gibi bir dizi temel vitamin ve mineral sağlayabilir. Başka bir deyişle, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol oynar.