-
×
Üzüm, protein ve karbonhidrat kaynağı olup; A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini de içerir.
Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ini karşılar.
Üzümdeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği ve zayıflığı tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir.
Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gözlemlenmiştir.
Diş çürümelerini engeller.
İçerisinde % 20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için çok iyi bir gıda maddesidir.
Meyvenin içerisinde bulunan bol miktardaki demir kan yapıcıdır.
İçerdiği meyve asitleri ve lifli yapısından dolayı mideye zarar vermeksizin sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve kanın temizlenmesi için yardımcı olur.
Ayrıca aspirin gibi kanı sulandırıcı etkisi sayesinde koroner kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
Üzümün kabuk ve çekirdekleri sindirim sistemini hızlandırır, yağların erimesi için yardımcı olur.
Cildin taze ve temiz bir görünüm almasında etkilidir.