-
×
Erzurum'un 3000 m rakımlı meralarında otlayan koyun ve keçi sütlerinden üretilmiştir. Şirden mayası ile mayalanıp, kemah tuzu ile tatlandırılan Erzurum Şavak tulum peyniri, kesinlikle inek sütü kullanılmadan üretilen lezzetli ve besleyici bir peynir çeşididir. Koyun ve keçi sütlerinden aldığı süt yağı ve aroma, tulum peynirinin lezzet ve besleyiciliğini artıran, diğer tüm tulum peynirlerden farklı kılan özelliklerdendir. En az 6 ay dinlendirildikten sonra satışa sunulan Erzurum Şavak tulum peyniri kahvaltılarda, hamur işlerinde, salatalarda hem lezzetli hem de besleyici ana malzeme olarak sağlıkla kullanılarak tüketilebilir. Her yaştan insan için güvenle tüketilebilecek sağlıklı peynirlerdendir. Erzurum Şavak tulum peyniri, 1 kiloluk özel bidonlarda satışa sunulur. Hiçbir renklendirici, koruyucu ve katkı maddesi içermez